Fotecap

Capillaire films

 

Fotografische emulsie is naast de vloeibare vorm ook als film te verkrijgen; capillaire film.

Een capillaire film heeft een groot voordeel voor fijn drukwerk. Door de gecalibreerde inktlaag is de capillaire film altijd even dik en perfect geschikt voor hoogwaardig drukwerk.

Bij het drukken van Full-colour beelden (quadri) is het steeds aan te raden om deze film aan te wenden. Zo zal elk van de 4 zeven volledig conform aan elkaar zijn, en wordt een afwijking van kleur bij het drukken geminimaliseerd.

 

De speciale dikke capillaire films zijn gemaakt om dikke drukbeelden aan te brengen. Het is bijna niet mogelijk om met een vloeibare emulsie een mooie egale filmlaag van 750 micron en zelfs 1 mm te leggen. Met Thick-film wordt een egale dikke emulsie aangebracht die bij het drukken resulteerd in een extra dikke inktlaag. Dit soort films wordt veelal gebruikt in de textieldruk en mode inustrie. De dikke rubberachtige logo's op handtassen en schoenen zijn hiervan het voorbeeld.

Om capillaire film perfect aan te brengen, dient deze gecombineerd te worden met een vloeibare emulsie.

Voor elke film bestaat de emulsie die aan de andere zeefzijde gestreken wordt om een extra hechting van de capillaire film te verkrijgen. 

Uw bestelling

Uw winkelwagen is leeg