Printcolor kleurkaarten

Printcolor kleurkaarten

Printcolor beschikt over een speciale pigmentcombinatie, waardoor de eigenschappen van de inkten kunnen wijzigen in verband met dekking, transparantheid, licht echtheid en thermoresistentie.

Printcolor heeft hiervoor kleurkaarten, geurkaarten, staalboeken en andere ontwikkeld die op aanvraag kunnen besteld worden.
In dit hoofdstuk kan je ook een deel van deze kleurkaarten downloaden en als basis gebruiken voor je zoekwerk naar de juiste kleur.

Voor het aanmaken van kleuren via formules heeft Printcolor een download van dit programma on-line staan.

Klick hier voor de link.

 

In de 4 standaardkleurkaarten zijn de referentie van het gebruikte pigment terug te vinden, waardoor de eigenschappen herkenbaar zijn in de code van de inkt.
de soorten pigmenten en verwerking :

  • hoog dekkend
  • transparant
  • thermoresistent
  • lichtecht


Op al deze kleurkaarten is de dekking van de inkt terug te vinden op 3 ondergronden; wit, zwart en transparant. Deze kaarten zijn op een transparante film gedrukt met een wit en zwarte ondergrond.

Voor de speciale kleuren zoals metaal en fluoriserend bestaan ook kleurkaarten. Deze kaarten zijn op dezelfde wijze opgebouwd om dekking en mogelijkheden te controleren.

 

Geurinkten kunnen moeilijk gevisualiseerd worden, en moeten daarom via een moodkaart getoond worden. Voor een aantal geuren bestaat een standaard kaart "scratch & snif" in de bestellijst (op voorwaarde van beschikbaarheid bij de fabriek). Ook van Phosphoriserende inkten zijn een aantal testkaarten beschikbaar, met visuals in de signalisatie maar ook voor commerciele toepassingen.  

 

 

 

 

 

 

 

Voor alle speciale toepassingen zoals scratch, phosphorisentie, geurinkten, luciferinkt, thermoverkleurend e.a. bestaat een speciale set van 4 waaiers die deze effecten en toepassingen toont, en gebruikt kunnen worden om klanten indrukken te geven.


Uw bestelling

Uw winkelwagen is leeg