Printcolor 10 universeel

Printcolor 10 universeel

De universele reeks Printcolor 10 omvat alle klassieke toevoegmiddelen en hulpmiddelen.

Deze reeks bestaat uit een grote verscheidenheid van producten, om de inkteigenschappen aan te passen of de oppervlakte eigenschappen van het substraat te beinvloeden.

Oppervlakte eigenschappen:
Deze producten dienen om de ondergrond voor het drukken te behandelen.
Bijvoorneeld is er de adhesion promotor 10-PP, die speciaal werd ontwikkeld voor het behandelen van PolyPropyleen ondergronden om de oppervlaktespanning te veranderen. Dit is vergelijkbaar als vlammen en coronabehandeling.
Ook behandelingsproducten voor metaal en andere ondergronden zijn terug te vinden. Maar tevens reinigingsproducten voor kunststoffen, die residu  van beschermfolies en dergelijke verwijdert.

Inkteigenschappen
De eigenschappen van inkten moeten afhankelijk van ondergrond en resultaat aangepast worden. In bepaalde inktseries zijn de specifieke additieven en harders terug te vinden bij hun referentie, maar de algemene toevoegmiddelen zijn onder deze groep herkenbaar.
Als voorbeeld is er de matpasta 10-MP. Deze past zorgt voor een matte look na het drogen en kan met de meeste inktseries gecombineerd worden.

Toevoegmiddelen kunnen ook andere eigenschappen toevoegen aan de inkt die niet zichtbaar zijnin de druk. Zo is er de versie 10-03909 & 03966 die toegevoegd kunnen worden aan vernislagen om anti-graffiti eigenschappen te bekomen.

Reiniging:
De derde soort producten zijn de reinigingsmiddelen. Een zeer goed product is 10-400 een zeefreiniger die inktresidu zeer goed oplost en spookbeelden tengevolge van inktresten vermijdt.

 

 


 


Uw bestelling

Uw winkelwagen is leeg