Transferpapier & film

Transferpapier & film

Zowel voor zeefdruk, offset als digitale toepassingen verdeelt Druma een compleet gamma transfertpapier. De transferpapieren van ArjoWiggins zijn normbepalend voor alle bestaande tranferpapieren in de markt. Deze Europese fabrikant heeft een groot gamma papieren van topkwaliteit voor elke toepassing met deze techniek.

Afhankelijk van de toegepaste techniek en de gebruikte inktsoort, kan een transfer papier gekozen worden.
Voor digitaal papier beschikken we over 2 mogelijkheden:

  • de klassieke sublimatietechniek
  • een laserprint proces waarbij met een combinatie van zeefdruk en laserprint een transfer kan aangemaakt worden


Voor zeefdruk, offset als digitaal is transferpapier verkrijgbaar.
Bij het aanmaken van tranfers moet ook nagedacht worden over de specifieke werkmethode. De "PEEL" methode is belangrijk bij de juiste keuze van het papier.

COLD - peel
Een cold-peel textieltransfer wordt gemaakt om na afkoeling het papier weg te nemen. Hierbij wordt een reeks visuals verwerkt in de tranfertpers en men wacht op afkoeling om het papier weg te nemen na het persen. Na het wegnemen wordt de volledige print overgezet op de textielondergrond, en blijft er geen inkt achter op de drager.

HOT - split
De hot-split textieltranfer wordt voor 2 belangrijke redenen toegepast.
Allereerst is deze techniek belangrijk om te gebruiken bij inkten die reageren op de verwerkingshitte. Bijvoorbeeld een PUFF-inkt gaat zwellen door warmte onder een welbepaalde temperatuur. Het zwellen ontstaat onmiddelijk na het openen van de transfertpers en het wegnemen van de hot-split folie. Bij een coldpeel applicatie zou dit problemen kunnen veroorzaken door een slechte werking van de realisatie.
Deze hot-split techniek wordt ook gebruikt om dunnere resultaten te verkrijgen bij het aanbrengen van de visual. Zoals de term zelf bepaalt wordt de inktlaag gesplit bij het overbrengen op textiel. Dit is vooral een voordeel bij plastisolinkten, waar de inktlaagdikte gereduceerd wordt en iets dunner aanvoeld, maar toch dekkend en opaak blijft.

HOT - peel
Bij hot-peel wordt het tranferpapier ook direct na het openen van de pers verwijderd zoals bij hot-split, maar hier wordt de volledige inktlaag overgezet op het textiel en blijft er niets achter op de drager.
De nieuwe TL95 voor zeefdruk is het papier dat hiervoor geschikt is.

Ook kan nu met het nieuwe translucent transfer paper TL95 een matte en een glanzende look verkregen worden. 
Het licht doorzichtige papier, GEEN film, is perfect geschikt voor zeefdruktransfers. Dit papier laat toe om de visuals perfect te positioneren door zijn minder opake structuur. Het papier kan aangewend worden zoals een volledig transparante film, maar werkt veel gemakkelijker. Tevens is het ook geschikt om inkten op waterbasis te verwerken. Dit papier bevat GEEN chloor noch PHtalaten en is daardoor ECO-friendly.
Er is een keuze tussen een glans versie en een mat versie.

  • De toplaag van het papier zorgt er voor dat het resultaat na hittetransfer matt afgewerkt wordt of een glanzende look zal verkrijgen. De meeste Europese klanten wensen een matte look van hun visual, maar in Azië wordt meer en meer gevraagd naar een glanzende afwerking. Wij verwachten dat deze trend ook zal overwaaien naar Europa, en de vraag naar de glanzende versie van dit papier ook hier zal stijgen.

 


Uw bestelling

Uw winkelwagen is leeg